Ons even voorstellen.

 

Wij zijn Wally & Dominique. Begin 2011 hebben wij een nieuwe thuis gevonden in een knus huisje aan de rand van de Hechtelse duinen. Een prachtige bosrijke omgeving onderbroken door uitgestrekte duinenvlakten. Dagelijks genieten we van een weldoende boswandeling samen met ons “Suke” die zich hier naar hartenlust kan uitleven. Wanneer we onze Shiba zo door de natuur zien crossen, vergeten we zo de dagelijkse beslommeringen!

 

Uit volgende blijkt dat we meer doen met onze trouwe viervoeter dan alleen maar tochtjes maken. Zo beoefent het vrouwtje het gehoorzaamheidsprogramma met Jarasu en waag ik mij wekelijks aan een canicrosje met onze kleine rakker. Zij is dus van alle markten thuis!

 

Op de vraag hoe wij dit ras ontdekt hebben is het antwoord “een toevallige samenloop van omstandigheden”. Wegens aanslepende fysische beperkingen werd Wally genoodzaakt naar een ander ras uit te kijken. Onze waslijst van items waar ons volgende hondje moest aan voldoen was niet miniem. Zo mocht zij niet groot zijn, door schoonheid ons hart stelen, sociaal zijn, een hoge aaibaarheidsfactor hebben maar tevens een vriend zijn met een groot hart, eigenheid, werkzin en energie.

 

Dit “specialleke” menen wij te vinden in de Shiba inu en tot heden zijn wij ZEER ingenomen met onze keuze. Tijdens onze speurtocht naar een goede, betrouwbare fokker die ons een pup wilde toevertrouwen, zijn we terecht gekomen bij kennel “Van de Kerselereveld”. Uiteraard was bij deze kennel met faam het woord “geduld” een gouden regel, maar het was de moeit waard!

 

Bij Myriam en Walter komen voor de fok alleen gezonde ouderdieren in aanmerking uit kwalitatieve goede stamboomlijnen. Wat ons het meeste trof was de arbeidintensieve zorg voor gesocialiseerde pups en de begeleiding van toekomstige en huidige eigenaars.

 

Hier hebben we onze “Queen of Shiba’s” Jarasu van de Kerselerveld toebedeeld gekregen. Een energieke deugniet 1ste klas, van niks versaagt maar bijgevolg dus ook een ding met de nodige kapsones. Echt iets voor ons!

 

De verstandhouding met Myriam en Walter is door onze gemeenschappelijke interesse “ de hond” en in het bijzonder de “Shiba inu” uitgegroeid tot een welgemeende vriendschap die verder reikt dan onze viervoeters. Mede door hun steun, kennis en begeleiding hebben we dan ook de stap durven zetten om als liefhebber/fokker te starten.

 

Onze kennelnaam “Van het Kerselereke” verwijst naar onze verbondenheid en wederzijds vertrouwen, een samenlopende filosofie/zienswijze doch met het behoud van ieders “eigenheid en accenten” maar gesterkt door gebundelde kennis en vaardigheden.