Mr.-Sakura-Namiki-Miyagi van de Kerselereveld (1/7/13 - 24/7/13)

Samen met Myriam en Walter hebben we gewikt en gewogen welk reutje een aanwinst zou zijn voor beider kennel. In het voorjaar hadden we de knoop doorgehakt en besloten dat we zouden gaan voor een mannelijk nakomeling van Daimaru go Echizen Kishuusou omwille van de unieke foklijn en zijn bewezen goede vererving. Hij zou gecombineerd worden met de knappe en levenslustige teef "Koyuki van de Kerselerveld".

 

Tijdens de eerste levensweek van de worp viel ons oog op Mr. Miyagi. Deze pup had dadelijk het hart van Wally veroverd. Met zijn allen durfden we een diep rode (tan) kleur verwachten en zijn activiteit en ondernemingslust vielen in de smaak van mij.

 

Om het met Myriam's woorden te beschrijven:" Mr. Miyagi is niet meer ..... een zwarte dag ten huize Kerselereveld (+Kerselereke). Ons reutje werd geboren met een vestibulair syndroom. Niet alleen leed hij aan Nystagmus, maar ook bleek hij blind te zijn. De eerste weken verliepen eigenlijk vlekkeloos, zonder ernstige opvallende eigenschappen, ze worden tenslotte blind en doof geboren. Dus meer dan kruipen, piepen en slapen doen ze niet .... Maar na 20 dagen kreeg een vreemd gedrag de bovenhand, zorgwekkend zelfs!" Einde citaat verdere verhaal is te lezen op http://users.telenet.be/kerelereveld .

 

Het mocht niet zijn ... In de volksmond zeggen ze:"tegenslag" of "het hoort erbij", maar voor zowel de fokkers als de nieuwe baasjes kruipt het niet in de koude kleren! Zeker als je dat kleine wezentje zo ziet vechten voor zijn leven .... en de strijd alsmaar meer ziet verliezen.

 

Myriam en Walter, Kerselerke dankt jullie voor de inzet, zorg en liefde voor Miyagi. Jullie bewijzen elken maal fokkers te zijn met hart voor mens en dier. "Top"

 

Miyagi, onze kleine strijder, je hebt nu gekozen voor de eeuwige Japanse jachtvelden. Beleef daar de avonturen die wij je niet meer kunnen geven ....